Home Ljuva sommartid

Ljuva sommartid

Gustavsbergs Vokalensemble framför körmusik av och tillsammans med jazzpianisten Mathias Algotsson, blandat med ljuva svenska körklassiker av bl a H. Alfvén och N. Lindberg.

Gustavsbergs Vokalensemble
Mathias Algotsson
| Piano
Helena Engardt | Dirigent

Fri entré.

Varmt välkommen!


Gustavsberg-Ingarö församling

Datum

04 jun 2023
Expired!

Tid

18:00

Mer info

Facebook
Gustavsbergs Kyrka

Plats

Gustavsbergs Kyrka
Värmdögatan 1, Gustavsberg
Facebook

Medverkande

 • GVE
  GVE
  Gustavsbergs Vokalensemble

  Gustavsbergs Vokalensemble är en kör med erfarna och och engagerade korister. Kören har sin hemvist i Gustavsberg-Ingarö församling på Värmdö och leds av Helena Engardt, organist och körledare i församlingen.

 • Helena Engardt
  Helena Engardt
  Dirigent

  Gustavsbergs Vokalensemble leds av Helena Engardt, organist och körledare i Gustavsberg-Ingarö församling.

 • Mathias Algotsson
  Mathias Algotsson
  Piano

  Mathias Algotsson har sedan mitten av nittiotalet varit en uppskattad jazzpianist och har spelat runt om i världen med välkända namn som t.ex. Barbara Hendricks, Magnus Lindgren och Rigmor Gustafsson för att nämna några. Han har regelbundna duosamarbeten med Margareta Bengtson (the Real Group) och Svante Henryson.

  Mathias har en förmåga att förflytta sig mellan olika genrer och stilar och är också en omtyckt kompositör. Han har, förutom till egna grupper, skrivit musik bland annat till Sofia Vokalensemble, Gustaf Sjökvists Kammarkör och S:t Görans Kammarkör och är publicerad på Gehrmans Musikförlag. Mathias har gjort sex album i helt eget namn, bl.a. två trioalbum på japanskt skivbolag och nu senast ”Home at Work Again” med egen ”trumlös” kvartett.