Home Sommarsånger a cappella

Sommarsånger a cappella

Kvällens program innehåller framförallt svensk musik och många klassiker såsom Kung Liljekonvalje, Sverige, Shall I compare thee och Så skimrande var aldrig havet. Ett lättsamt program med mycket igenkänning.

Gustavsbergs Vokalensemble
Helena Engardt | Dirigent

Fri entré, biljett måste dock bokas i förväg på billetto.se. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!


Vänligen notera: Kören uppmärksammar noggrant rekommendationerna med anledning av covid-19 och följer dessa vid både övning och konsert. Vi reserverar oss för att rådande omständigheter kan medföra att konserten ställs in eller ändras gällande exempelvis datum, form, program och medverkande. Vi undersöker även möjligheterna till livesändning och/eller inspelning. Publik kommer att placeras i kyrkan enligt gällande rekommendationer. Vi förutsätter att du som känner minsta sjukdomssymptom väljer att avstå från att uppleva konserten på plats.


Gustavsberg-Ingarö församling

Datum

22 aug 2021
Expired!

Tid

18:00
Gustavsbergs Kyrka

Plats

Gustavsbergs Kyrka
Värmdögatan 1, Gustavsberg
Boka biljetter kostnadsfritt

Medverkande

  • GVE
    GVE
    Gustavsbergs Vokalensemble

    Gustavsbergs Vokalensemble är en kör med erfarna och och engagerade korister. Kören har sin hemvist i Gustavsberg-Ingarö församling på Värmdö och leds av Helena Engardt, organist och körledare i församlingen.

  • Helena Engardt
    Helena Engardt
    Dirigent

    Helena Engardt (f. 1970) har en gedigen musikbakgrund med kantorsexamen från Geijerskolan, organistexamen från Kungliga Musikhögskolan samt avancerade studier i kördirigering vid Uppsala Universitet och Malmö Musikhögskola under ledning av professor Stefan Parkman och professor Erik Westberg. Hon har även fördjupat sig i solosång vid Ersta Sköndal högskola. Erfarenheter som har format henne till en mångsidig och skicklig musiker och dirigent.

    Under sin tid som organist och verksamhetschef i Boo församling var Helena med och byggde upp en körtrappa och startade flera vuxenkörer. Sedan 2019 ansvarar Helena för musikverksamheten i Gustavsberg-Ingarö församling, där hon grundade Gustavsbergs Vokalensemble och även leder Gustavsbergs Kammarkör.

    I arbetet med körerna läggs stort fokus på uttryck, musikalitet och eget ansvar och under Helenas ledning har körerna utvecklat en omfattande och varierad konsertverksamhet som inkluderar såväl klassiska kör- och orkesterverk som innovativa projekt inom andra genrer. Bland dessa märks särskilt de uppskattade konserterna med några av Sveriges främsta jazzmusiker såsom Jan Lundgren, Hans Backenroth och Mathias Algotsson. Helena har också beställt och uruppfört verk av tonsättare som Martin Berggren, Mathias Algotsson, Maria Hulthén och Olle Lindberg.

    Helena är även en erfaren sångsolist och körsångare och har sjungit i några av Sveriges mest ansedda körer, däribland i Mikaeli kammarkör under ledning av körprofessor Anders Eby, för Gustav Sjökvist i hans kammarkör, och i Uppsala Akademiska Kammarkör under ledning av professor Stefan Parkman.

    Helena Engardt är en engagerad och dynamisk dirigent som kombinerar djup musikalitet med starkt ledarskap. Hennes förmåga att utveckla och utmana både körsångare och instrumentalister mynnar ut i konserter som berör såväl medverkande som publik.